zaterdag 9 mei 2015

Globetrotter

Als je 13 jaar oud bent, heb je alles wel gezien. "Been there, seen it, got the T-shirt"

Sinds ik een sleurhut kocht, reis ik door heel Europa en de honden gaan met me mee. Zo bezochten we al veel landen voor bezoek aan vrienden, deelname aan shows en ontdekten we samen de mooiste plekjes van Europa tijdens vakanties.
Onze Babs dateert van het tijdstip van de aanschaf van de "trek-chalet" en mocht zich samen met Bo-Ghy en Coco bij eerste Youandi-wereldreizigers voegen. Inmiddels zijn we een tiental jaren verder, reizen we nu niet meer met trek-chalet maar in de Boppermobiel (camper) en is Babs oud en bejaard.

Ik vroeg ooit aan de dierenarts, of ik Babs nog moest laten vaccineren? Volgens alle regels zou dat moeten om de landsgrenzen over te mogen gaan, maar zijn antwoord was helder: Honden die zoveel verschillende gebieden hebben bezocht, hebben ook onnoemelijk veel antistoffen en zijn immuun 'voor zo ongeveer alles".
Toch besloot ik Babs niet mee te nemen op onze Engeland tour 2014, omdat ze de nodige 'stempels in haar paspoort mistte'. Ze mocht gezellig bij oma blijven, en ik onthield haar de trip naar de UK. Ik durfde het niet aan om het risico te nemen om tijdens een controle tegen gehouden te worden... Tijdens deze 2 weken heb ik haar enorm gemist, en was het elke dag weer vreemd om de lege plek achterin de motorhome te zien.


Babs worden alsmaar ouder, en ondanks dat ik weet dat ze tijdens de vakantie bij oma 100% super verzorging geniet, wil ik haar toch liever meenemen dan thuislaten.
Dus, na een bezoek aan de vertrouwde dierenarts en enkele stempels in haar antieke paspoort, was alles geregeld! Babs kon nu mee op vakantie, naar Frankrijk en Engeland!
Ik denk werkelijk dat Babs de meest bereisde hond is in heel Europa. Ze heeft meer landen bezocht dan menig Europese 2-bener.  We hebben er een plaatje van gemaakt... en alle landen die ze bezocht heeft zijn ingekleurd. En....Overtreft ze jou als reiziger?