zaterdag 15 mei 2010

Wireless OES

Ik ontvang inmiddels commentaar over het gebrek aan updates op mijn blog... oke, sorry iedereen heeft gelijk en ik besteed te weinig tijd aan mijn blog.
De afgelopen maanden hakten er nogal in, en soms wordt het allemaal wat veel. Voor sommige mensen is het moeilijk te bevatten, en ik ben niet alledaags in de verwerking van mijn emoties....  Ik probeer mijn leven (weer) op de rit te krijgen. De tranen om Coco vloeien opeens weer dagelijks; mijn god wat mis ik haar. Vincent wordt regelmatig per ongeluk Bo-Ghy genoemd, en de roedel lijkt nog steeds incompleet in mijn ogen. Toen iemand onlangs vroeg hoeveel honden ik heb, moest ik lang nadenken en betrapte ik mezelf erop dat ik 'terugtelde' van 8 naar 6.
Emoties. Ze vreten energie.

Ondertussen is Pooh alweer 5 maanden oud en een heerlijke deugniet. Van haar broertjes en zusjes ontvang ik regelmatig leuke updates en foto's. Ik vind het heerlijk om al die enthousiaste reacties te krijgen! 
De Franzozen zijn onlangs 1 jaar geworden, en ik merk dat ik met alle 7 puppy eigenaren regelmatig contact onderhoud en de verjaardags wensen werden op 5 mei ook onderling uitgewisseld. Leuk leuk leuk!
Ik merk dat ik soms verzuim vlot te reageren op hun mails, en dat het soms best veel is om frequent contact te onderhouden met 14 puppy eigenaren. (Want ja, in 2009 zijn er in de 2 nesten 15 pups geboren) Hoe doen al die fokkers met jáárlijks 2, 3 of 4 nesten dat dan in hemelsnaam?  

Ondertussen zijn we weer naar een paar shows geweest, en hebben zowel Vincent als Chanel hun Duitse Club kampioen titel, én de Duitse 'VDH' kampioen titel binnen gesleept. (De VDH is net als de Nederlandse raad van Beheer) Beiden hebben ze nu 5 titels, en daar ben ik best een beetje trots op. Ze moeten immers nog 3 jaar worden!
De shows worden tegenwoordig allemaal met de camper bezocht; het is zo relaxed om 'smorgens niet te haasten, maar de avond voorafgaand aan de show al de kilometers te rijden. Alle boppers gaan mee, en niemand hoeft een lange dag alleen thuis te zijn. 's Morgens sta ik niet om 5 uur, maar om 7 uur op. En zo sta ik dan toch om 8 uur fris en uitgeslapen op de show. Zo ook afgelopen week in Dortmund...

Het begon thuis al met regen, regen, regen.... De regenradar liet zien dat het in Dortmund niet regende, en ik besloot dus om 6 uur al te vertrekken. Bij aankomst bleek het inderdaad droog te zijn, maar helaas mocht ik geen parking op bij de Westfalen hallen. Ik had moeten reserveren (had ik niet gedaan vanwege de extreme extra kosten die ze daarvoor wilden doorbelasten) en nu had ik dus pech. Elke parking die ik bezocht, werd door een gestapo parkwachter bewaakt en ik kwam er niet op. Ik mocht wel op een héél-ver-weg-parking gaan staan. (20 minuten lopen van de hallen) Uiteindelijk was ik de parkwachters te slim af, en stond ik op een afgelegen parking slechts 100 meter van de hallen af geparkeerd en kon ik genieten van een rustige avond.
De show was niet echt succesvol, maar wel gezellig. Ach, da's ook wat waard. ;-)
We waren vroeg klaar en het was lekker weer. Het bleek dat mijn parking ontdekt was, en er werd mij 'vriendelijk' verzocht om elders te parkeren. Dus toch maar naar parking C2.... hélemaal ver weg. Daar was wel lekker de ruimte, en Pooh had al snel vrienden gemaakt met wat Border Collies waar ze heerlijk mee kon rennen en keten. 
De volgende dag zouden we  om 1 uur pas aan de beurt zijn. Ik zag het niet zitten om de trolly met tafel etc dat hele eind mee te sjouwen; Vincent was immers los geborsteld, en een bench is ook niet echt nodig voor mijn manneke. We wandelden dus samen, ik met de borsteltas aan mijn schouder en Vincent met zijn laarzen aan, naar de hal. Deze show hadden we meer succes en tevreden wandelden we na de keuring weer terug. Nadat we alle spulletjes hadden ingepakt wilde ik vertrekken en dan zouden we mooi op tijd weer thuis zijn.

Toen ik de camper startte was er niets aan de hand, maar toen ik weg wilde rijden bleek de Boppermobiel geen touren te maken.... hij rolde stationair 10 meter van de parking af.... en deed verder niets. Oeps...
Stoppen, starten, nogmaals gas geven. Niets.
Nogmaals; niets. In z'n achteruit stationair 10 meter weer terug laten rollen op de parkeerplaats. 
De melding op het dashboard gaf een rood lichtje 'EDS'. Volgens het instructie boekje heeft dat te maken met de brandstof inspuiting, en moet je direct- en niet boven de 2500 touren- naar de dealer rijden voor een schone filter. ahum... 2500 touren? Ik ben al blij met 100 touren! Dat is dus niet de oplossing. Ook overleg met mijn slimme broer bracht weinig anders dan de ANWB te bellen.
Na wat omwegen - hoe meld je een belgische camper bij de ANWB aan.... juist door ter plaatse te verzekerings bewijzen door te faxen. Ahum.... nou heb ik wel van álles in mijn camper zitten, maar helaas geen fax- kwam de ADAC. Ik zag me al helemaal afgesleept worden met de honden... oke, ik krijg vervangend vervoer, maar voordat ik dit gezelschap thuis heb....?
De monteur kreeg eerst de slappe lach van de aanblik Vincent en Pooh als bestuurder en bijrijder. Hij vond het geen probleem om met zijn hoofd onder het dashboard Chanel van bovenaf in zijn nek, en Pooh van opzij als supervisors te hebben. De poging om met de computer de storing uit te lezen mislukte hierdoor.... maar toonde hem wel de werkelijke storing.
Meneer ADAC vroeg met een grote lach of ik mijn honden ook wel eens wat te eten gaf...... één van de schatjes had namenlijk de gas kabel doorgeknabbeld. (..)
Voor mij betekende dit eerst ongeloof, toen verbazing, en vervolgens alleen maar de slappe lach.  De kabel kon makkelijk hersteld worden, en 10 minuten later reed de Boppermobiel op eigen kracht we de parking af.
Eenmaal op de snelweg kroop Pooh naast me op de stoel en pakte ze een zwart touwtje.... oh... juist. Dat was dus de oplaad kabel van mijn TomTom. Die was ook al gehalveeerd, en ze kwam me even haar troffee tonen, want deze schade had ik nog niet gezien! ;-)
Dank je Pooh.... volgende keer lig je dus toch weer in de bench als je alleen blijft. 
Ik laat de honden uit zonder lijn, en heb dan wel wireless internet... maar een wireless camper is toch niet zo'n goed idee!