zondag 22 juni 2008

Doughnut

Eindelijk... na 10 weken wachten en mailen is Doughnut afgelopen nacht gearriveerd! Wie is Doughnut? Doughnut is ons nieuwe semi-familie-lid! Na de tegenslag dat Muffin geen nageslacht zal kunnen geven, en Kim na lang wachten toch wel heel graag deze zomer haar pup wilde hebben.. hebben we samen besloten dat we een hond met de 'perfecte eigenschappen' zouden gaan zoeken ( gezondheid, karakter en afstamming) waar we allebei gelukkig van kunnen gaan worden. Zij met haar puppie-vriendje en ik met de bloedlijn die ik bijna kwijt dreig te raken...
De zoektocht was al snel succesvol; we vonden het perfecte nest in Zwitserland uit de lijn van Muffin haar vader. Na kort overleg met Claudia (de fokster) was de zaak snel geregeld. Tijdens mijn trip naar San Marino ben ik de pups gaan bekijken. Ze waren toen 4 weken, en 'onze Doughnut' sprong er voor mij meteen uit. Kim en Roel zijn later ook nog naar hun nieuwe vriendje wezen kijken, en haddden -toeval of niet?- dezelfde voorkeur uit de 6 aanwezige broertjes. Claudia liet enige weken later weten dat ze zelf de reu met een blauw oog zou houden, dus Doughnut was voor ons! Kim blij, Inge blij.
Na wat puzzelen, drukdrukdruk, werk, shows en uiteraard de afstand bleek dat we geen dagen meer vrij konden maken voor een bezoekje, dus moesten we het met emails en foto's doen. Ook het ophalen werd een uitdaging; werk, shows en gewijzigde weekend plannen van de fokster brachten ons even in de knoei.. maar toen stelde Lies voor om Doughnut dit weekend vanuit de show in Luzern mee naar NL te willen nemen. Super! Dat scheelde ons vrije dagen opnemen, en extra kilometers. Lies won BOB op de show in Luzern, en moest dus blijven voor de groepskeuring... daar baalde ze zelf al van want dit betekende dat het dus laat zou worden. Vannacht om 1 uur stond ze hier voor de deur met Doughnut.... wat is'tie leuk!!!!!

Na een onrustig nachtje, waarin Doughnut kennis heeft gemaakt met mij, de andere boppers, we allemaal maar kort geslapen hebben etc.. heeft hij vanmorgen het huis en de tuin verkend. Vincent vindt het helemaal het einde, Chanel denkt dat Suus hier is (de pup van Sjaak en Nel waar ze in Spanje zo mee gespeeld heeft) en Bo-Ghy zag die pup helemaal niet zitten en had het liefst zijn pleegouders willen bellen om te vragen of hij mocht logeren

Gelukkig vooor Bo-Ghy, kwamen Kim en Roel begin van de middag om hun vriendje op te halen. Na een borstel demo en een heleboel uitleg (zoals elke nieuwe puppy eigenaar dat hier krijgt)zijn ze zojuist vertrokken.Kim heeft alleen maar staan te grijnzen.. van oor tot oor. Wat heerlijk om mensen zo blij te maken, en de lang verwachte droom uit te zien komen.

Enfin, Doughnut gaat een geweldig leven tegemoed bij Kim en Roel en zal hopelijk in de toekomst een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor Youandi... hij heet "Imported by Youandi" maar dat had ook net zo goed ' Important for Youandi' kunnen zijn.

Doughnut woont vanaf vandaag in Rosmalen en bezoektijden alleen na afspraak!