maandag 21 april 2008

Retourtje Slovenie

We zijn niet gek.... we zijn prettig gestoord. 't is maar dat je het weet. Waarom? Nou ja, alleen 'prettig gestoorde mensen' rijden in 72 uur 2400km, doen 2 shows en halen er een 15e titel voor hun hond, en zijn maandag weer 'smilend' op hun werk druk in de weer...

Vrijdag met Monique en 2 Shetland Sheepdogs op weg naar Celje. Shanti zou daar (mbv haar eerder behaalde titels) met 1 CAC de 'Sloveens kampioen' titel kunnen halen, dus waagden we de gok en dacht ik dit avontuur maar eens aan te moeten gaan. Champy (Sheltie van 10 maanden) kon Junior Winner worden, Millie (Sheltie teefje) kon haar int. ch. titel afronden, en mijn Shanti zou dus de SLO-CH titel kunnen halen. Er waren 2 shows in 1 weekend op 1 locatie; Makkie....zou je denken. Tja, wel een hoop te regelen met honden thuis, werk (vrijdag vrij nemen) hotel etc..
Gelukkig kon Nanda oppassen en kon ik dus weg. Vrijdag ochtend vertrokken we en we wilden eigenlijk wel om 6 uur 's avonds aan de borrel zitten in ons hotel wat een zwembad zou hebben. (Goed geregeld Monique!) De reis ging vlot, en met alle slappe klets, onzin en niet-rasspecifieke honden- en show ervaringen uit te wisselen vloog de tijd (en de kilometers) voorbij. Op een moment zei Monique "deze Auto is geen Laguna, maar een tijdscapsule! 5 minuten geleden keek ik op de GPS en moesten we nog 540KM, en nu nog maar 325!
Ja, zo voelde het inderdaad! En ondanks de files in Duitsland, en het feit dat mijn GPS Celje niet kende, waren we om 18.15uur op de locatie.
Het hotel bleek een hoop 'vergane glorie' en het zwembad...bleek het gemeente zwembad wat toevallig achter het hotel lag, maar... stond droog! We hadden vanuit het balkon wel zicht op de glijbaan... haahaha. Nou ja, toch geen tijd om te zonnen/ zwemmen... wel om te eten en drinken en showen!

De volgende ochtend regende het pijpenstelen. Onweer, nattigheid.. wat een ellende. Shanti kreeg voor het eerst in haar leven een regenpak aan. (ja, ze moest toch even plassen..) Shanti vond het best, liep mee het hotel uit, deed haar plas buiten en liep weer mee naar binnen. Na het ontbijt vertrokken we naar de show, en was het even droog. We konden nog net droog van de auto naar de show hal lopen, en daarna regende het weer. De show was succesvol; We hadden ons voorgenomen om 3 titels mee naar huis te nemen... pfff wat een bluf?
Na enige uuuuuuuuren wachten waren we eindelijk aan de beurt; Champy werd best Junior bij de Shelties, Millie won het CAC & CACIB en is nu internationaal champion. Nog een uur later waren eindelijk de OES aan de beurt; Shanti won het CAC en CACIB. En is nu dus Sloveens Champion! Da's de 15e FCI titel...!

Champy werd ook nog 3e Best Junior in show (van de 95 rassen) Onze lol kon niet meer op. Super melig, reden we terug naar het hotel waar we de honden verzorgden en nog wat gingen eten.
Het restaurant was niet zo bijzonder, en de avond ervoor hadden we matig gegeten. Nu bestelden we eten wat toch over de hele wereld redelijk standaard is (kalfsmedallion en pepersteak) echter de Slovenen weten overal toch een verrassing van te maken, die niet echt in de smaak viel bij ons. Het nagerecht kon volgens ons niet fout gaan: we wilden gewoon een 'dame blance'.... helaas, wij hebben die ene plek op de wereld getroffen waar men niet weet wat een Dame Blance is! Monique heeft in haar keurig Duits aan de serveerster uitgelegd dat dit vanille ijs, met chocolade en slagroom is... waarna de serveerster zeer overtuigend knikte-ondanks haar Duitse woordenkennis van toch wel zeker 3 woorden- en voor ons 2 Dame Blance's zou verzorgen.
Toen ze na 30 minuten terugkwam met 2 grote ijscoupe's waar aardbeien ijs met gesmolten chocolade en slagroom in zat, konden we wel janken... maar we hebben met stalen gezichten keurig naar de dame geknikt, bedankt, en de slagroom+chocolade opgegeten. De combi met het ijs was dermate dat we die maar hebben laten zitten.

De 2e dag op de show wisten we dat er weer veel honden voor ons aan de beurt waren, en onze honden waren eigenlijk al klaar om de ring in te gaan dus hebben we uitgeslapen (tot half 8) en uitgebreid ontbeten. Om 10 uur op de show, en om 12 uur de Shelties in de ring. Champy werd weer best Junior, Millie kreeg het CAC met het reserve CACIB. Iedereen blij! Voor Shanti's keuring had ik wat tegenstrijdige gevoelens; ik wilde uiteraard winnen, maar als ze won moesten we blijven tot zeker 5uur, als ze geen BOB zou winnen konden we naar huis (1200km te gaan..) Ze werd even later weer beste teef met CAC en CACIB, helaas geen Best of Breed...maar wat wel betekende dat we naar huis konden. Iedereen blij.
Om 2 uur zaten we in de auto op weg naar NL. Halverwege in Oostenrijk nog even een foto gemaakt van ons zeer succesvol showteam, en vervolgens weer in onze 'tijdcapsule' op weg...
Om 00.30uur waren we in Sevenum waar 6 uitzinnige boppers op me wachtten. Ondanks alle super goede zorgen en knuffels van Nanda, was met name Muffin toch erg uit haar doen (hormonen..zucht..) en Vincent ging nogal luidruchtig helemaal uit zijn dak...(gezien het tijdstip niet echt leuk voor de buren) Ik heb maandag wel wat uitgeslapen, maar 's middags moest ik toch alweer bij 2 vergaderingen aanwezig zijn. Ik voel me nog een beetje gammel... maar dat trekt wel weer bij (hoop ik)
Shanti heeft haar 15e titel...we hebben een leuk weekend achter de rug, en ja... ik heb me (weer) voorgenomen om het wat rustiger aan te gaan doen. Over 2 weken naar Denemarken, over 3 weken naar San Marino, eind mei voor de Euro OES naar Spanje, en begin Juli naar de wereldshow in Stockholm.... maar verder doen we niets geks meer hoor!