zondag 16 december 2007

Vedette(s)

Gisteren hadden we de stoute schoenen aan... ik had Coco ingeschreven op de CACIB show in Wijchen. Aangezien er de afgelopen shows zo weinig concurentie was, dacht ik dat mijn Coco het best aan kon om met een benodigd reserve CAC haar NL titel op 9 jarige leeftijd af te ronden.
Tja, wanneer je dat doet blijkt opeens toch de ring gevuld te zijn en staat er volop concurentie :-)
Ik ben apetrots op Coco, ze heeft zich als een echte vedette gepresenteerd, kreeg 1 uitmuntend (in de openklasse en de keurmeester vond dat ze in perfecte conditie was voor een hond van 6 jaar! (hij zou eens moeten weten..) Helaas voor ons koos hij voor de kampioensklasse toen hij het CAC en reserve verdeelde. Oke, maar wij nemen tochde mooiste en de liefste hond mee naar huis!

Vandaag maar eens rustig aan gedaan. De tuin in kerst-sfeer gebracht; lampjes aan het tuinhuis, en in de bomen. Dat geeft ons meer sfeer en minder rotzooi dan een kerstboom binnenshuis. (zie je het voor je...Shanti, Vincent en Chanel met een kerstboom aan de haal door de huiskamer??) Jawel, in huis is ook de nodige decoratie in de vorm van diverse 'Rudolf-achtige figuurtjes' die muziek en herrie kunnen maken, en natuurlijk de kerstkaarten die weer massaal binnen komen.

Tuurlijk, de kerstkaart.... wat moesten we dit jaar nou weer doen? Misschien iedereen eens verrassen met een saaie kant en klare 13 in een dozijn kerstkaart van de Blokker? hahah, daarmee zou ik wel iedereen verbazen! Nee, toch maar weer aan de slag gegaan. Oeps, hoe ga ik in hemelsnaam Vincent en Chanel vertellen dat ze moeten gaan zitten... een kerstmuts op hun kop krijgen.... en moeten blijven zitten terwijl ik wegloop en een foto maak?
De arme beesten zijn 6 maanden oud, kunnen de hoognodige trucjes (zit, sta, ga in je kennel zitten, doe normaal, en zachtjes een koekje aanpakken) hmmm... hoe ga ik dit in hemelsnaam met die kerstfoto doen?

Eerst maar eens alle smoelen gewassen (na een ochtendje buitenspelen was dat geen overbodige luxe) alle spullen verzameld (muts, slingers, wasknijpers, camera)en de picknick bank uitgezocht als locatie. Zonnetje erbij; perfect.
Dikke pret om me heen: Muffin had een bal in haar bek en ging rondjes rennen... 3 gekken er luid blaffend achteraan. Babs kreeg argwaan en verstopte zich achter de bessen struik. (zonder blaadjes kijk ik daar dwars doorheen Babs!)

Vincent vond al die attributen reuze interessant, en kwam meteen bij me kijken. Na een enkele aanwijzing klom hij op de tafel (is zijn dagelijkse activiteit?) en stak zijn neus in de tas met spulletjes. Kerstslinger om zijn nek, en voor de zekerheid maar ff een riem om en vastgemaakt. Coco erbij; "Goedzo Doos, zit af blijf" kerstmuts op, vastzetten met wasknijper: klaar.
"Babs kom hier". (niet dus)
Shanti kwam kijken: "goedzo meiske, Hoog!" Op de tafel, kerstmuts op wasknijper erbij, klaar.
Muffin erbij, op het bankje, "nee andersom, goedzo MufMuf. Af blijf, braaaaaf" kerstmuts op wasknijper erbij. "blijf"
"Babs kom hier". (nog steeds niet dus)
"Vincent blijf, grote kerel hoor!"
"Raggles kom je ook? Ja, je bent braaf. Goedzo, ga maar zitten. Nee, niet af... zitten. Ja Braaf hoor! Nee Vincent, jij blijft zitten." kerst versiersels om Raggles haar nek..."oh wat ben je mooi Freggle..."
"Babs kom hier". Babs komt voorzichtig achter haar struik vandaan...
"Chanel, kom je hier?...."
"Vincent blijf van Shanti haar Muts af! nee niet doen. Blijf zitten. Ja dat is braaf!"
"Goed zo Chanel, kom maar klein meisje..." Muts op, oren erbij want haar koppie is te klein (of de muts te groot?) de wasknijper houdt het vast wel op zijn plaats... goedzo blijf zitten. Heeeeeeel braaf, en blijf"
"Babs? ........Baaaaaabs.....? Babsebabs..... ja, jij ook... kom maar. Hier en zit en blijf NU BLIJF! Oke, af is ook goed"
pfffffffffffff
"Shanti niet met je kop schudden, Vincent laat die muts met rust. en BLIJF....."
Vincent is inmiddels gaan liggen, en probeert nu Muffin haar muts van d'r kop te trekken... maar ik vind ze super braaf en ze zitten er toch maar mooi allemaal als echte vedettes!

klik, klik, klik, GOEDZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ...en weg zijn ze allemaal! (alleen Vincent niet, want zijn riem zat nog vast)
Gauw vincent losgemaakt en alle mutsen knijpers, versiersels etc gaan zoeken in de tuin... We hebben weer een fantastische kerst foto dit jaar, en ik heb eeen borrel verdiend!