maandag 3 december 2007

Jule show in Denemarken

Het is gelukt!.... er passen 7 boppers in een Laguna. Muffin was mijn 'co-pilot' en door de achterbank op te klappen was er voldoende ruimte voor een 'legpuzzel van 6Boppers' :-) Het is me niet gelukt om hier een foto van te maken, maar dat proberen we volgende week nog wel eens (als we naar Kassel gaan)

Het was dolle pret, en met een extra ingelastte stop voor de pups zijn we zaterdag vlot in Koge aangekomen. Uiteraard veel bekijks onderweg voor Muffin op de voorstoel, of 7 OES uit een auto bij de Rastatte... maar op de plaats van bestemming was het lekker rustig, bestraat, omheind en droog(!) dus konden we al onze energie er ff uit keten/blaffen/spelen na de reis van 9 uur.
Raggles snapte er helemaal niets van, en bleef maar naast de auto draaien met een blik van "gaan we nu weer?" Na enig aandringen wilde ze de sleurhut dan toch wel binnen komen, en accepteerde ze dit 'bed op wielen' als tijdelijk onderkomen.
Na wat te eten, de kachel aan en allemaal onze draai gevonden te hebben zijn we gaan slapen. De hele nacht regen..regen..regen op het dak. Leuk hoor, maar niet als je je dan herinnert dat Shanti haar regenpak thuis ligt :-(

's Morgens wakker worden; Overal Bobtails! Op bed, onder bed, naast bed, op de bank. ...Yes, het was nu wel droog! Snel kleren aan en met de boppers naar buiten. Helaas is 'snel aankleden' een onmogelijke opgave met 5 grote en 2 kleine Boppers op 2 vierkante meter

Na enig gestuntel, ruzie om mijn sokken, en een puppy hoofd in mijn jeans, lukte het me uiteindelijk dan toch om enigzins toonbaar naar buiten te komen toen het...jawel: ging regenen!
Nou ja, maar ff doorlopen allemaal. We moeten toch plassen, en nu regent het nog niet zo hard. 15 minuten-, 7 natte honden-, 28 modderpoten-, en een shagga Inge later, waren we terug bij de caravan.... en stopte het met regenen. GRRRRR...En bedankt!


Nou ja...de honden hadden dikke pret, en eigenlijk was het wel lachwekkend. De pups zagen eruit als bastaards, Shanti haar voeten waren tot haar oksels zwart, en de anderen... idem dito. Na een bakkie koffie, honden voeren en een ontbijtje terwijl de zon ging schijnen zag de Deense wereld er wat leuker uit, en hebben we maar eens aanstalte gemaakt om de Deense OES bevolking onder ogen te komen.

De show was super, en met wat maizena waren ze allemaal weer snel in 'showconditie'. Lisa had er weer veel werk van gemaakt, en de "christmas carols" fleurde met alle andere deco's de zaal op. Er waren 35 honden ingeschreven, hetgeen een enorm aantal is voor de Deense clubshow.

Vincent mocht de spits afbijten, en kreeg een 'veel belovend'. Dit is de hoogste kwalificatie voor 'Babies'. Chanel deed hem na, en aangezien ze de enige 2 babies waren, mochten ze toen tegen elkaar strijden om de titel "Best baby". Diverse mensen boden me eerder al aan om me te helpen(met dank aan alle behulpzame Denen!) maar dat was niet nodig aangezien Ada onze Chanel wilde handlen voor deze strijd... en ze wonnen!
Later mocht Chanel het (met mij) nog opnemen tegen de beste van de puppy's (= 6-9mnd oud) en dit won ze ook!!! De keurmeester was helemaal weg van mijn 'Pluk vd Petteflet'!

Later was de beurt aan Shanti, die met glans de champion klasse won. Daarna mocht strijden voor 'beste teef'. Dit was een bijzondere ervaring:
Met resolute overtuiging werd ze naar de eerste plaats gewezen (hiep hoi!) de jeugdteef naar 2, de openklas teef naar 3.
Toen kwam de twijfel bij de keurmeester: wie moest er naar 4: de veteraan, of de 2 plaats van de openklasse????
We moesten allemaal weer lopen. Hij ging weer kijken. Nogmaals lopen, nogmaals voelen. Na dit ritueel 3x herhaald te hebben, moest de 2 plaats toch maar wisselen met de 3e plaats. (????)
Nu stond Shanti dus nog op 1, de openklas teef nu op 2 en de jeugdteef op 3.
En toen ging het hele circus nogmaals: weer lopen. Hij ging weer kijken. Nogmaals lopen, nogmaals voelen. Individueel lopen, kijken. Samen lopen, schouders voelen. Dit alles duurde zeker 10 minuten. Langs de kant werd inmiddels gemompeld (wat was deze keurmeester in hemelsnaam aan het doen?) Na nogmaals lopen, twijfel, de koppen te hebben gevoeld, moesten we maar eens omdraaien: Shanti naar 2. Nogmaals kijken...
En toen haalde hij zijn schouders op. Hij wist het niet meer, en liet het maar zo.
Shanti werd dus 2e, en de teef die hij eigenlijke 3e had gemaakt won. Jaja....(?)

Babs mocht nog meedoen -just for fun- in de Klipped klass. (OES zonder vacht) en werd geroemd om haar bouw en gangwerk. Babs vond het allemaal fantastisch, en kwispelde of haar kont eraf geschud moest worden! Opmerking van de keurmeester: "als ze vacht had, zou ze het CAC hebben gekregen!" Jaja...(?)

Terug in de caravan bleek Raggles de vuilnisbak gevonden te hebben. (hoe ouder hoe gekker?) Ook de zak mini-KitKat was helemaal op... Nu weet ik dat Raggles alles jat wat eetbaar is- en zeker chocolade- maar jeetje wat een bende! Snel alles opgeruimd, en samen met de Denen en de Noren zijn we het dorp ingegaan om een goede 'after party' te houden. Erg gezellig en veel gelachen.
Totdat ik terug kwam bij de honden, waar Raggles de bak met hondenvoer geplunderd bleek te hebben. (deze curver-bak is afgesloten, en staat klem tussen- en onder de kast. Maar...helaas niet onbereikbaar voor de vreetgrage-Raggle-Freggle)
Met een dikke buik zat ze me zielig aan te kijken. Daar zat ze dan 12,5 jaar oud... Ver van huis in 'raar een bed op wielen' en: buikpijn! Na een aantal check's om haar conditie/gezondheid vast te stellen (pfff, alles was oke) heb ik haar verteld dat het haar eigen schuld was dat ze buikpijn had. En zijn we maar met z'n allen (door de regen) gaan wandelen.

Leuk hoor; het vooruitzicht om te gaan slapen in een caravan met 7 natte honden...maar met enkele handdoeken en de kachel op 10, waren ze wel snel weer droog en zijn we eerst naar de camperplaats bij de Storebealt brug gereden.
Vanmorgen was het gelukkig droog, dus konden we lekker buiten ontbijten. (fris, maar wel lekker in de zon) Na een uurtje spelen, rennen en nadat Raggles 3x had gepoept zijn we op huis aan gegaan. We waren om een uur of 7 weer thuis, en kijken terug op een leuk weekend.
Ja, wel vermoeiend, maar zo leuk! Leuk om met de Deense en Noorse vrienden door te brengen. Leuk om met alle honden op pad te zijn. Leuk om zulke resultaten te behalen met de pups... allemaal LEUK!
En, volgende week gaan we met z'n allen naar de kerstshow van de Duitse Club in Kassel! Ook LEUK!